Над 55 000 ученици са на изпит по Български език

...
Над 55 000 ученици са на изпит по Български език
Коментари Харесай

Хиляди ученици се явяват на изпит по Български език и литература


Над 55 000 възпитаници са на изпит по Български език и литература. Журналистката от в. „ Монитор “ Стела Маринова бе избрана посредством чоп от заместник-министър Таня Михайлова да генерира теста по български език и литература за държавния зрелостен изпит през днешния ден.

Заместник-министър Таня Михайлова пожела триумф на всички зрелостници. Тя ги прикани да не се тормозят, да съблюдават условията, да са оптимално почтени, да работят по всички модули и да положат старания, с цел да покажат всичко, което са научили.

Изпитът стартира в 8.00 часа и ще продължи 4 астрономически часа, като за зрелостниците със специфични просветителни потребности той ще бъде 6 часа. Зрелостниците трябваше да заемат местата си в избраните учебни заведения най-късно до 7.45 часа, да пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напущат залите до края на първия модул.

В 9 часа беше изтеглен Вариант II за първото национално външно оценяване на седмокласниците по български език и литература от Юлиян Лазаров, кореспондент от Военен ТВ Канал.

Изпитът стартира в 10.00 часа и се състои от два модула. Първият модул е с дълготрайност 60 минути и включва въпроси със затворен и със свободен отговор, а вторият е 90 минути и в него учениците ще вършат преразказ на чужд текст с дидактическа задача. За учениците със специфични просветителни потребности има планувано в допълнение време за работа.

Авторът и творбата за интерпретативното съчинение или есе ще бъдат оповестени в 12.00 часа по Българското национално радио. В същото време ще бъде разгласен и създателят на текста за преразказ и дидактическата задача за седмокласниците.

Резултатите от националното външно оценяване ще бъдат оповестени до 6 юни, а резултатите от държавните зрелостни изпити - до 13 юни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР