Над 55 000 парфюма и близо 6000 чанти и портмонета

...
Над 55 000 парфюма и близо 6000 чанти и портмонета
Коментари Харесай

Парфюми, чанти и портмонета за над 3 млн. лева задържаха митнически служители

Над 55 000 парфюма и близо 6000 чанти и портмонета с фигуративни изображения и надписи на разнообразни търговски марки бяха арестувани в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от бранш „ Оперативен надзор “ на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ на Търговско дружество Митница София заради подозрение, че нарушават права на интелектуална благосъстоятелност.
 Парфюмите са открити в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за Полша, който бил отклонен и ескортиран за щателна митническа инспекция в халето на МБ Кулата. Парфюмите били част от товар с разнородни артикули за бита, детски играчки и писалищен материали. При физическия надзор проверяващите митнически инспектори открили, че ароматите са с надписи на известни първокласни марки, заради което е зародило подозрение, че се нарушават права върху интелектуална благосъстоятелност.  Митническите чиновници преброили 17 разнообразни разновидности с общо количество от 55 450 парфюма и тоалетни води.
Ден по-късно, при сходна инспекция на различен товарен автомобил, пътуващ по същия маршрут, митническите чиновници откриват общо 5830 продукта – чанти и портмонета от три първокласни марки, които също са арестувани заради подозрение, че нарушават права върху интелектуална благосъстоятелност.
По двата случая са известени притежателите на комерсиалните марки, които биха могли да подхващат дейности за правна отбрана на интелектуалната им благосъстоятелност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР