Над 54 000 случая на морбили, включително 16 смъртни, са

...
Над 54 000 случая на морбили, включително 16 смъртни, са
Коментари Харесай

Взрив на морбили в Украйна през 2018 г. с рекордните над 54 000 заболели

Над 54 000 случая на морбили, в това число 16 смъртни, са регистрирани предходната година в Украйна, което е връх в Европа, оповестиха през днешния ден украински и международни здравни управляващи, представени от Франс прес.
 
" Украйна е преди всичко в Европа по брой случаи на морбили ", сподели за Агенция Франс Прес представителството на Световната здравна организация (СЗО) в страната. Взрив на това заразно заболяване се следи и в други европейски страни.

 
Това е рекорден брой случаи за Украйна, откогато през 1991 година някогашната руска република стана самостоятелна. Предишният връх, с към 43 000 болни, датира от 2006 година, показва СЗО.
 
Сегашният гърмеж на болестта в Украйна е почнал през 2017 година, в подтекст на едва имунизационно покритие. През 2018 година от морбили в страната са се разболели общо 54 480 души, включително 34 280 малолетни, сочат данните на министерството на опазването на здравето, което счита, че повода е " акцията срещу имунизирането ".

 
: 54k cases in 2018, Vaccination campaign to start in February
— Robert Herriman (@bactiman63)
" Част от родителите не имунизират децата си ", означи през вчерашния ден на страницата си във Facebook краткотрайно изпълняващата длъжността здравен министър Уляна Супрун. Шестнайсет украинци, в това число 12 малолетни, са умряли предходната година от затруднения в резултат на заболяването. През януари тази година е регистриран още един смъртен случай, уточни Супрун.-->
 
Най-засегната е Лвовска област в Западна Украйна. Там са регистрирани 11 000 случая, като 7000 от тези заболели не са били имунизирани, а останалите са били имунизирани един път, вместо два пъти, написа във Facebook Супрун. За да лимитират рисковете от заразяване, управляващите непрекъснато приканват популацията да се имунизира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР