Над 5300 проверки са извършили горските инспектори при 16-те регионални

...
Над 5300 проверки са извършили горските инспектори при 16-те регионални
Коментари Харесай

Над 5 хиляди проверки са извършили инспектори при 16-те регионални дирекции по горите само за седмица

Над 5300 инспекции са направили горските инспектори при 16-те районни дирекции по горите (РДГ) през миналата седмица, оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация по горите.

В резултат на засиления надзор от страна на Изпълнителна организация по горите за съблюдаване на наредбите на Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча, чиновниците по горите взаимно с представители на структурите на Министерство на вътрешните работи, на територията на цялата страна ревизираха за съблюдаване на нормативните разпореждания при рандеман, превозване и предпазване на дървесина, както и за осъществяване на разпоредбите по време на лов, за безвредното протичане на ловните излети и попречване възникването на нещастни случаи и произшествия.

На лица, нарушили горското законодателство са формирани общо 148 акта. От тях 39 бр. са издадените единствено от горските инспектори при Регионална дирекция по горите – Сливен, като 30 от нарушаванията са установени на територията на Държавно горско стопанство – Твърдица, към обитаеми места с централизация на ромско население. Санкциите са най-вече за превозване на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет.

Отново демонстрация на нападателно държание е имало този път по отношение на чиновниците на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. В завод за произвеждане на пелети горските инспектори са били възпрепятствани при осъществяване на отговорностите си от притежателя на компанията, който е отправил устни закани към екипа проверяващи. По случая са известени районна прокуратура и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Кюстендил.

Проверките на чиновниците от РДГ, ангажирани с надзор в горските територии не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР