Над 53 млн. лв. са вече разплатените авансово средства от

...
Над 53 млн. лв. са вече разплатените авансово средства от
Коментари Харесай

Над 53 млн. лв. са платени по Инвестиционната програмата за общински проекти

Над 53 млн. лева са към този момент разплатените предплатено средства от Министерството на районното развиване и благоустройството към общини по Инвестиционната стратегия за общински планове.
 
Досега са подадени 1700 заявки за планово финансиране на обекти по Приложение № 3 от държавния бюджет като 1000 от тях към този момент са подписани с 210 общини.
 
 Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) Източник: Zonanews
Вчера и през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 91 съглашения на обща стойност над 104 млн. лева Те са с общините: Гоце Делчев,  Кресна, Сатовча, Малко Търново, Поморие, Созопол, Елена, Павликени, Полски Тръмбеш, Видин, Габрово, Дряново, Севлиево, Трявна, Тервел, Кирково, Сапарева Баня, Тетевен, Вършец, Чипровци, Брезник, Радомир, Гулянци, Садово, Борово, Бяла, Силистра, Тутракан, Сливен, Чепеларе, Горна Малина, Златица, Костинброд, Мирково, Самоков, Своге, Опан, Кричим, Чирпан, Попово, Велики Преслав, Каолиново, Смядово, Елхово и Тунджа.
 
" Избрали сте най-належащите планове, с цел да създадем обитаемоте места и районите по-приветливи и да подобрим изискванията за живот на жителите в тях. Строителният сезон е лятото и би трябвало да се работи интензивно. Знам, че ще има и неодобрение от разкопаните улици, само че с цел да се усъвършенства техническата инфраструктура, в този момент е моментът да се работи. Всички ще би трябвало да поставим старания, с цел да подобрим изискванията на живот ", сподели пред кметовете Виолета Коритарова.
 
Регионалният министър прикани кметовете да наблюдават за качествено осъществяване на всички процедури и да упражняват нужния надзор по време на строително-монтажните работи. Тя добави, че в идващите от 1 до 3 години ще се види резултатът от тези взаимни дейности сред локалната и централна власт. 
 
Министър Коритарова увери общините, че могат да разчитат на помощ от страна на министерство по всички въпроси, свързани с администрирането на програмата и заплащанията по плановете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР