Над 52 души, включително шестима спасители загинаха в мината за

...
Над 52 души, включително шестима спасители загинаха в мината за
Коментари Харесай

Взрив в мина погреба 52 души, по чудо оцеля един

Над 52 души, в това число шестима спасители починаха в мината за въглища " Листвяжная " в Кузбас. По предварителни данни подземен не са останали живи хора.

Броят на ранените при пожара в мината набъбна до 51.

" Пострадали са 51 души…От тях 13 са амбулаторни, 38 са в нашите лечебни заведения ", заяви губернаторът на Кузбас Сергей Цивилев.

Трима души са в реанимация в тежко положение. На сутринта всички потърпевши ще бъдат прегледани наново за вероятни затруднения.

Всички потърпевши са диагностицирани с отравяне с артикули на горенето, обясниха от пресслужбата на Кузбасския център по медицина при бедствия.

Цивилев благодари на спасителите, като ги назова " същински герои, които безмълвно и умерено отидоха да си правят работата ".

Спасителите преустановиха работата в мината до сутринта поради влошаващата се конюнктура.

" Спираме до сутринта. Оперативната пауза се дължи на това, че газодинамичната конюнктура в мината се утежнява, концентрацията на метан пораства ", разгласи краткотрайно изпълняващият длъжността началник на Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация Александър Чуприян, който дойде на мястото на бедствието.

Малко по-рано през днешния ден разгласих, че по знамение един миньор оживял и е бил изваден от отломките след вчерашната детонация в сибирската каменовъглена мина " Листвяжная " и откаран в болница, написа през днешния ден в обществена мрежа губернаторът на съветската Кемеровска област Сергей Цивильов, представен от ДПА.

Новината идва часове откакто от избавителните служби оповестиха, че няма възможност да бъдат открити живи хора и споделиха, че починалите са 52-ма, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР