Над 5000 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел.

...
Над 5000 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел.
Коментари Харесай

Над 5000 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел

Над 5000 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел. С това групировката „ Хамас “ разгласи старта на интервенция „ Ал-Акса Потоп “, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Решихме да сложим завършек на всички закононарушения на окупацията от Израел, завърши времето за вилнеенето им, без да бъдат подведени под отговорност. Изстреляли сме повече от 5000 ракети при първата офанзива, която продължи над 20 минути “, оповестява групировката.

Нападението на “Хамас ” против Израел бе оповестено от ръководителят на бригадите Изедин ал Касам Мохамед Дейф. Целта на интервенцията е да се постави завършек на всички закононарушения на окупаторите.

Израелската войска съобщи, че ракетите, изстреляни от „ Хамас “, са над 3000

Шокиращи видеоклипове, споделяни в обществените медии, демонстрират палестински бойци, които стрелят по минувачи по улиците на Южен Израел, съобщава  Би Би Си.

Сред жертвите има деца и младежи

Високопоставен боен пълководец на „ Хамас “ разгласи началото на интервенцията в предаване по медиите на групировката – призовавайки палестинците на всички места да се бият.

Израелските военни обявиха, че ще пазят израелските цивилни жители.

„ Хамас “ ще заплати висока цена за дейностите си

Това е най-кървавата ескалация на напрежението сред израелците и палестинците.

Израелската войска е ликвидирала стотици въоръжени бойци по време на сражения в Южен Израел и линията Газа. Десетки палестински бойци са били пленени.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР