Над 5000 лаптопа Chromebook вече работят в българската образователна система,

...
Над 5000 лаптопа Chromebook вече работят в българската образователна система,
Коментари Харесай

Вече над 5000 Chromebook лаптопа работят в българското образование

Над 5000 преносимия компютър Chromebook към този момент работят в българската просветителна система, а над 1500 деца употребяват такива устройства, с цел да се учат по новаторския модел 1:1 (устройство за всеки ученик). Това оповестиха от Център за креативно образование, който е представител у нас на устройствата Chromebook и също така е формален сътрудник на Гугъл за образованието в България.

Тези преносими компютри са усъвършенствани за просветителни цели и са най-широко употребяваните устройства за обучение в света, в това число в страни като Съединени американски щати, Англия и Япония. Особено подобаващи са за образование по така наречен STEM (Science Technology Engineering Mathematics) предмети, дават елементарен достъп до хиляди безвъзмездни приложения в Гугъл Play и с изключение на разрешават въвеждане на виртуална действителност, която основава напълно нови благоприятни условия за учене.
Българските шефове на учебни заведения, които до 19 април могат да изберат модел портативни компютри за обучение по план „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “, ръководен от МОН, имат голям брой аргументи да предпочетат Chromebook
Моделите са подобаващи както за възпитаници, по този начин и за учители и представители на администрацията. Те могат елементарно да се ръководят от разстояние от учебен админ или преподавател, което улеснява редица процеси. Поддържат профилите в системата edu.mon.bg, както и безвъзмезден достъп на преподавателите до онлайн магазина за приложения Гугъл Play Store и до облачните платформи Гугъл Workspace за образованието и Office 365.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР