Над 5000 климатика вече са монтирани по програмата на Столичната

...
Над 5000 климатика вече са монтирани по програмата на Столичната
Коментари Харесай

Над 5000 климатика са монтирани по програмата на Столичната община за подмяна печките на дърва

Над 5000 климатика към този момент са инсталирани по програмата на Столичната община за замяна на печките на дърва и въглища с по-екологични разновидности. Домакинствата имат право да изберат топлофициране, газифициране, печки на пелети или климатици, посочи заместник-кметът по екология Десислава Билева. Най-предпочитани са климатиците.

От тази зима Петър ще не помни за отоплението на дърва.

" Един път ги купуваш, режеш, сортираш, вкарваш, изкарваш, играеш си и общо взето като бабите и дедовците отпреди 100 години ", сподели Петър Димитров.

На прага на отоплителния сезон в дома му инсталираха три климатика.

" По-лесно, по-удобно, по-комфортно, по-чисто. Няма да пушат комини, прахуляк, сажди, като черен Петър да се разкарваш. Много не имах вяра, само че взе че стана. Не имах вяра, че ще стигне и до мен ", добави Петър Димитров.

Това е една от ограниченията на Столичната община за по-чист въздух.

" Следствен отдел към окръжна прокуратура в последните 3 години има извънредно позитивна наклонност в възстановяване качеството на въздуха, тъй като в средногодишната централизация на нормите напълно отговаряме. За предходната година единствено на една станция имахме превишение ", добави Десислава Билева, зам.-кмет по екология в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Подаването на заявките става в районните администрации. Основното условие е кандидатстващите да се отопляват на дърва и въглища и да са притежатели на парцела. Всяко домакинство може да кандидатства когато и да е. Няма краен период за набиране на заявки. Срокът е непрекъснат до привършване на ресурса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР