Над 5000 души са дали заявка за участие в шествието

...
Над 5000 души са дали заявка за участие в шествието
Коментари Харесай

Спартак очаква 5000 души на шествието за юбилея. Палят 50-метров светлинен надпис за 100-годишнината на соколите

Над 5000 души са дали поръчка за присъединяване в шествието по случай 100-годишнината на Спартак (Варна), което ще се организира на 28 август от 18:00 с начална точка площад " Севастопол ".

Това оповестиха от управлението на варненския клуб. Само час по-късно на площата пред Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " ще стартира и същинската част на празненствата. В театъра ще се организира гала, която ще бъде излъчена директно на великански екран пред постройката. Организаторите са се подготвили и с интерактивна връзка сред агитката на открито и протичащото се вътре в театъра. След края на церемонията на открито ще стартира специфичен концерт, на който ще звучат най-малко три песни, послучай годишнината.

Звездно наличие се чака на събитието, за която са поканени над 150 футболисти и деятели на клуба, оставили името си в историята на " соколите ". Сред поканените са водещи имена от историята на българския футбол като Димитър Пенев, Иван Вуцов и други. Сред поканените са и персони от Черно море, Божил Колев, Илиан Илиев, Стефан Богомилов, Никола Спасов и други.

От клуба обаче признаха, че имат усложнения да намерят част от легендите, които не са с местопребиваване във Варна. " Загубили сме следите на част от играчите, които са дали доста за клуба. Няма нито един футболист или треньор, който да няма покана. Проблемът е, че с някои от тях нямаме връзка. Използвам случая да помоля всеки, който е играл за Спартак през годините и с който не сме се свързали още, да се усеща поканен и да потърси връзка с нас, с цел да получи покана. Вероятно нямаме контакти ", сподели президентът на клуба Стефан Калименов.

Сред гостите ще бъдат представители на Министерството на младежта и спорта, на Българския футболен съюз, на Община Варна и други.    

Видеопрезентации от историята, книга за 100-годишнината и сувенири ще бъдат единствено част от квалифицираните изненади за гостите. Сериозна звездна плеяда се обрисува да бъде и измежду водещите в церемонията. Известни артисти и шоумени - изявени последователи на Спартак ще излязат на сцените по време на юбилея. Ще бъде оповестена и десетка на столетието от митове, дали доста на " соколите ".

Кулминацията на събитието ще бъде 50-метров надпис 100 ГОДИНИ СПАРТАК ВАРНА, който ще бъде разпален на основно място в града. Засега от клуба обаче не афишират къде ще се случи това.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР