Над 5000 души бяха евакуирани в Куба заради субтропическата буря

...
Над 5000 души бяха евакуирани в Куба заради субтропическата буря
Коментари Харесай

Хиляди в САЩ и Куба бяха евакуирани заради бурята „Алберто“

Над 5000 души бяха евакуирани в Куба поради субтропическата стихия „ Алберто “, заяви кубинската телевизия.

Стихията донесе проливни дъждове, изключително в западната и централната част на страната, провокира внезапно повишаване на равнището на реките и водохранилищата и наводни ниски региони в провинциите Пинар дел Рио, Артемиса, Матансас, Виля Клара и Санкти Спиритус.

Няма данни за жертви и опустошения, само че са нанесени съществени вреди на селскостопанските култури.

Снимка: Reuters

Сега бурята се придвижва на север през Мексиканския залив, което провокира евакуация на хиляди и в американския щат Флорида .

Метеоролозите предизвестиха, че „ Алберто “ може да провокира рискови за живота наводнения в южните крайбрежни щати. Очаква се тя да доближи сушата през днешния ден в северозападната част на Флорида, съобщи Националният център по ураганите на Съединени американски щати.

„ Алберто “ е първата наименована атлантическа стихия за 2018 година, която стартира преди формалното начало на сезона на ураганите. Според прогнозите тя ще бъде придружена от ветрове с оптималната скорост към 85 км/ч и ще донесе дъждове от порядъка на 30 см, обхващайки регион, разпрострян се от Мисисипи до западната част на Джорджия. След това ще премине през долината на река Тенеси на следващия ден и вдругиден.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР