Над 5000 човека избраха неделния ден, за да дойдат до

...
Над 5000 човека избраха неделния ден, за да дойдат до
Коментари Харесай

Караньотов с категорична победа над Чой на Серес

Над 5000 индивида избраха неделния ден, с цел да дойдат до пистата в гръцкия град Серес и да следят онлайн надпреварите от 2-ия кръг на BMU ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2019. Както в събота, по този начин и в неделя българските водачи се показаха повече от безапелационно и още веднъж нашата страна завоюва отборната купа с помощта на 9-те подиумни класирания. Общо 103-ма водачи от 7 страни взеха присъединяване през уикенда в надпреварите.

Клас SBK 1000

Безспорно най-очакваното съревнование за почитателите на мотоциклетния спорт, които пристигнаха в Серес и го гледаха онлайн. Ангел Караньотов (България, Ducati, Оverdrive racing) победи и през днешния ден, а Мартин Чой (България, ЕКО Рейсинг BMW Моторад) остана втори. Караньотов поведе още от старта и дружно с Чой и Роберт Мурешан (Румъния) караха в колона един зад различен. В третата обиколка Чой задмина Мурешан, само че темпото на Караньотов беше доста бързо и нямаше по какъв начин да бъде застигнат. След пресичането на финала разликата сред тях беше 8 секунди.

В Клас SP125 резултатът от квалификацията се повтори. Победа за Антониос Аврамупулис (Гърция, Aprilia - 15:50.834 минути). Жулиета Ленкова-Апостолова (България, МСК Плевен, Aprilia - 15:58.215) остана втора, а трети - Митко Митков (България, Мотомания.БГ, Aprilia - 16:21.484 минути).

Клас SSP 300 нямаше българско присъединяване. Победата отиде в ръцете на Христос Папаникулау от Гърция с Kawasaki, а на второ и трето място финишираха Омер Карпуз и Халил Карпуз от Турция с Yamaha.

Клас F600

Състезанието се разви чудесно за спечелилия Павел Драганов (България, Троян мото клуб, Yamaha). Той започва от първата позиция и до финала не даде късмет на съперниците си.

В Клас F1000 успеха справедливо завоюва Агах Орман (Австрия, Aprilia), който поведе колоната от старта и кара безапелационно от самото начало.

В Клас SSP 600 oтново бе доста оспорвано и забавно съревнование. Всичко се реши в предпоследната обиколка, когато Димитрис Каракостас (Гърция, Yamaha) съумя да изпревари водача Милен Георгиев (България, МСК КИДА Моторспорт, Yamaha). На няколко пъти Каракостас направи опити за изпреварване, само че Георгиев не позволяваше да бъде изпреварен. Така до 12-ата обиколка когато гръцкия водач влезе отвътре на завоя и съумя да оглави колоната.

Следващите 3 и 4 кръг на BMU ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2019 ще бъдат още веднъж на пистата в Серес в интервала 19-21 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР