Над 5000 бременни рускини са пристигнали в Аржентина през последните

...
Над 5000 бременни рускини са пристигнали в Аржентина през последните
Коментари Харесай

Хиляди бременни рускини плащат скъпо, за да раждат в Аржентина

Над 5000 бременни рускини са пристигнали в Аржентина през последните месеци, в това число 33 единствено с един полет в четвъртък вечерта, оповестява БиБиСи. По данни на националната организация по миграция множеството дами са в последните седмици преди термина си за раждане. Броят им се е нараснал в последно време, което управляващите отдават на войната в Украйна. 
От 33-те рускини, пристигнали в Буенос Айрес с последния полет, три са били арестувани заради „ проблеми с техните документи “. Предния ден са били арестувани още три, заяви директорката на миграционната организация Флоренсия Кариняно. Според нея дамите в началото твърдели, че идват като туристи.
„ Но във всички тези случаи беше открито, че те не са пристигнали тук за туризъм. Това са техни признания ", добавя Кариняно.
Въпреки това бременните рускини са били освободени, защото в аржентинското законодателство няма термин " подправени туристи ". Те не са нарушили миграционните закони, нито са търсени за закононарушение. 
Според миграционната организация същинската причина за напора от бременни е, че рускините желаят децата им да имат аржентинско поданство (то се дава автоматизирано при раждане в страната), тъй като то дава повече независимост на пътешестване от притежанието на съветски паспорт.
„ Проблемът е, че те идват в Аржентина, записват децата си като аржентинци и си потеглят. Нашият паспорт е доста сигурен по целия свят. Той разрешава на на притежателя му да влиза без визи в 171 страни. А пък съществуването на родено в Аржентина дете форсира процеса по приемане на поданство от родителите “, изяснява госпожа Кариняно. 
В момента руснаците могат да пътуват без визи единствено до 87 страни, една от които е Аржентина. Според материала, трагичният скок в броя на идващите в страната се дължи на войната в Украйна. Освен това тези дами са привлечени и от висококачествената медицина и разнообразието от лечебни заведения на фона на неприятното здравно обслужване в родината си.
Родилният туризъм се оказва също доходоносна и одобрена процедура. БиБиСи е разкрила уеб страница, който предлага разнообразни пакети за бъдещи майки, които желаят да родят в Аржентина. Той популяризира услуги като персонализирани проекти за раждане, взимане и трансфер от летището, уроци по испански език и отстъпки от разноските за престой в „ най-хубавите лечебни заведения в аржентинската столица “.
Пакетите варират от " икономична класа ", започваща от $5000 до " първа класа ", започваща от $15 000. Уебсайтът предлага тези услуги от 2015 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР