Над 500 ученици, учители, студенти и учени от цялата страна

...
Над 500 ученици, учители, студенти и учени от цялата страна
Коментари Харесай

Над 500 участници събра в Русе Българският географски фестивал

Над 500 възпитаници, учители, студенти и учени от цялата страна събра в Русе четвъртото издание на Българския географски фестивал. Това е най-големият конгрес за разпространение на науката за земята. Изложби, надпревари научно-популярни презентации, проява на дронове и тяхната изследователска роля в географията бяха акцентите в програмата на фестивала.

Русе

За да взе участие във фестивала, в Русе дойде и Рени Стоянова - студентка по география финален курс в Софийския университет. Разказа, че образователният предмет я завладял още в 5 клас и решила, че това е нейната просвета.
Рени Стоянова:
Обичам доста да пътувам и пътувам, и географията, откакто я изучавам, знам доста повече неща. Искам да продължа, харесва ми, уповавам се да си намеря работа в тази сфера. Работата като преподавател също ми харесва.
Идеята на уредниците на фестивала от портала Географ.бг е да показват географската просвета като съвременна, перспективна и потребна сфера на научното знание.
гл. ас. Димитър Желев – уредник на фестивала:
Да ни покаже приложението на географията в бизнеса, в технологиите, по какъв начин географията може да взема решение проблеми.
Тази година е юбилейна за географията в България – означават се 150 години от рождението на първия български географ акад. Анастас Иширков и 100 години от основаването на Българското географско сдружение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР