Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение Бузлуджа в

...
Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение Бузлуджа в
Коментари Харесай

Над 500 социалисти учредиха Движение "Бузлуджа" в БСП, избраха Иван Таков за лидер

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха придвижване " Бузлуджа " в Българска социалистическа партия, а отпред на него застана ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. Това се случи в събота на среща в НДК на тематика " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Събитието беше проведено от Иван Таков и от столични социалисти, оповестиха от пресцентъра на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София.

На срещата участваха президентът (2002-2012) Георги Първанов, евродепутатът Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, кметът на Дряново Трифон Панчев, някогашни народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна.

В началото на срещата присъстващите резервираха минута безмълвие в памет на жертвите на терористичния акт в съветската столица Москва, както и в памет на вицепрезидента Ангел Марин, който умря на 18 март.

Нашата религия, че лявото може и би трябвало да бъде възродено - това ни събра в новото ни придвижване " Бузлуджа ", съобщи в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото придвижване в Българска социалистическа партия. Като цели на придвижването Таков уточни възобновление на Българска социалистическа партия и създаване на мощно обединено ляво.

Той предложи и пет съответни задания. Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия и връщане към уставните правила - обективно и независимо, съобщи Таков. Втората ни задача е след осъществяване на избори, Българска социалистическа партия да има ново управление с ясно написана и утвърдена от членовете стратегия за градивни дейности по възобновяване на разговора вътре в партията.

Третата е да предприемем съответни стъпки за обединяване на левите персони и левите организации в страната, ползващи се с високо публично доверие и престиж. Четвъртата ни задача е да включим още веднъж локалните структури при подбора и утвърждението на другарите, които ще съставляват Българска социалистическа партия на изборни длъжности, сподели още Таков. Като пета задача пред придвижването, той открои интензивност в организационната активност при подготовката на идните избори.

Таков уточни, че се обрисува доста работа пред придвижването и съобщи, че е наясно, че поставените цели са смели.

„ Нека да си слагаме високи цели и да работим за тях, с цел да може да реализираме триумфи. Сега ни чака доста и виновна партийна работа в името на Българска социалистическа партия и на лявото в България “, сподели още Иван Таков, представен в известието.

Сред тематиките на срещата бяха по какъв начин Българска социалистическа партия да отговори на актуалните идейни търсения и действителни упования на хората, по какъв начин партията да стане фактор за единство на левите обединения и по какъв начин повече гласоподаватели да я поддържат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР