Над 500 социалисти от цялата страна се събраха на среща

...
Над 500 социалисти от цялата страна се събраха на среща
Коментари Харесай

Обединение “Бузлуджанци” събра Иван Таков, Георги Първанов, Сергей Станишев и над 500 знакови социалисти под надслов: “За бъдещето на БСП и лявото"

Над 500 социалисти от цялата страна се събраха на среща " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Съпричастност към каузата  демонстрираха ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия Иван Таков, президентът Георги Първанов, някогашният министър-председател Сергей Станишев, както и министрите от неговия кабинет Емилия Масларова, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, дружно с някогашния кмет на Смолян Дора Янкова и Калоян Паргов, който оглавяваше столичните социалисти преди Таков. Сред гостите бяха също най-острото перо на социалистите Велислава Дърева, Ваня Григорова, Мая Манолова, Светлана Шаренкова, Ангел Найденов и Кирил Добрев.

 

На връх Тодоровден, в НДК ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и столичните социалисти дадоха старт на полемика за положението на социалистическата партия. Тя минава под мотото " Да спасим Българска социалистическа партия и социалистическата концепция! " Целта й е да се състои свободен и виновен диалог за това по какъв начин да бъдат възобновени партийните структури и вътрешнопартийния живот въз основа на демократичните правила и правила в Българска социалистическа партия.

 

“Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим ”. Това съобщи Иван Таков в словото си. Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере искащите от цялата страна да участват на диалога. Над 500 души демонстрираха интерес и се включиха в полемиката.

 

Лидерът на столичните социалисти направи ретроспекция и оценка на случилото се в Българска социалистическа партия през последните две години и прикани присъстващите да спрат с констатациите. " Сега трябват дейности, съобщи той. - Действахме уверено, когато започнахме кампанията за локалните избори в София. Знаехме, че в случай че желаеме да съживим партията, би трябвало да действаме въпреки председателя и нейните съучастници в управлението. А когато те правеха всичко допустимо да пречат, да действаме въпреки тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия диалог в партията.

 

Обединихме се зад манифест с напълно леви послания. Бяхме срещу тоталната ликвидация на общинска благосъстоятелност, на концесионирането на услугите. Против отхвърли на общината да ръководи своята благосъстоятелност. Показахме, че има и различен метод. И хората го възприеха. Предлагам през днешния ден да продължим този диалог. Вече на национално равнище. Да се върнем към корените, към същинските полезности, които Българска социалистическа партия е отстоявала през годините. Само по този начин ще обединим лявото. Само по този начин ще осъществим нашия дълг, наследен ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците ".

 

Иван Таков добави, че е било мъчно да бъдеш социалист през 1891 година Той цитира Димитър Благоев, че тогава е трябвало човек да има здрави нерви и дълбока религия в социализма.

 

" Днес би трябвало да се върнем към предишното, да разберем сегашното и да се опитаме да прозрем бъдещето. Трябва да го създадем рационално и самоуверено. Защото бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото през днешния ден е наша отговорност, съобщи той. - Пред нас стои постоянен цялостен отчетно-изборен цикъл в партията. Той би трябвало да даде мощен подтик на Българска социалистическа партия с 4-годишен небосвод, с нови лица, със свежи хрумвания, със храброст да отстояват левите полезности. От Дядото пазим и различен завет - да не имаме вяра на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни обстановки, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена... Българска социалистическа партия обаче е жива. Българска социалистическа партия е тук през днешния ден, тъй като ние сме Българска социалистическа партия.

 

Предстоящите избори постановат бързи дейности. На основата на това, което направихме през последната година в София, предлагам да създадем обединяване в Партията, което да назовем " Бузлуджанци ". Да си дадем опция да вършим истинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на " концепциите ", " самодейностите " и " мотивацията " от централното управление. Да покажем по какъв начин може да работи същинската социалистическа партия.

 

Защото ние сме партията, а не тясното управление. Да, ръководителят държи писалката и печата, само че това не трябва да служи за опрощение. Ако управлението от " Позитано " може без партия, за какво партията да не може без управлението от " Позитано "?! Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем инициативата и работата по привикване на конгрес в къси периоди. Всички знаем, че за политическия триумф са необходими ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме в този момент. Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим. България има потребност от мощна социалистическа партия. Убеден съм, че БСП още веднъж ще бъде тази мощ. Ние ще я създадем мощна още веднъж! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я сътвориха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци ", приключи словото си Таков под бурните овации на залата.

 

Какво още споделиха присъстващите на срещата под надпис “За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ", гледайте в репортажа от  Зала 6 на НДК, извънредно в “Свободно слово ”.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР