Над 500 сигнала са п одадени за поразии заради силния

...
Над 500 сигнала са п одадени за поразии заради силния
Коментари Харесай

Над 500 сигнала за поразии заради силния вятър в София

Над 500 сигнала са п одадени за пакости поради мощния вятър в София. 256 сигнала за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са отработили към 17.30 часа екипите на Столичната пожарна дружно с дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и „ Зелена система “ на Столична община.

Всички екипи на общината започнаха работа още през нощта по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и продължиха през цели ден реакция на сигнали във връзка със мощния вятър. От системата 112 все още са постъпили 510 сигнала, множеството от които за паднали дървета и счупени клони и огради в разнообразни региони на София. 

За София бе разгласен оранжев код за мощен вятър. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология поривите напразно в обособени квартали на столицата са достигнали до 90 км/час. Най-силни са били поривите към 11ч. в южните квартали на града.

Сметопочистващите компании са ангажирани с премахване на паднали клони на тротоари, улици и площади. Към момента градският превоз извършва нормалните си направления. Районите администрации би трябвало да наблюдават обстановката на съответната територия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР