Над 500 са вече убитите цивилни при бомбардировките на сирийския

...
Над 500 са вече убитите цивилни при бомбардировките на сирийския
Коментари Харесай

Над 500 са вече убитите цивилни в Източна Гута за седмица

Над 500 са към този момент убитите цивилни при бомбардировките на сирийския размирен бастион край столицата Дамаск Източна Гута в границите на седем дни, предоха Българска телеграфна агенция и Франс прес, позовавайки се на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Неправителствената мониторингова организация, която е основана във Англия и разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия, заяви, че измежду 505-те починали от неделя са 123 деца.

Броят на жертвите се е нараснал след откриването на тела под парчета и на фона на продължаването на бомбардировките.
Днес са били убити 29 цивилни, 17 от които в Дума - огромния град в Източна Гута.

Сирийските държавни сили започнаха масирани бомбардировки на последния размирен анклав край Дамаск в подготовка на сухопътна атака за неговото завладяване.

Източна Гута, чието население наброява към 400 000 души, е обсадена от 2013 година

Бомбардировките не престават в миг, когато нови различия в Организация на обединените нации провокираха следващо отсрочване на гласуването за филантропично помирение в региона.

Очакваното нощес гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за проекторезолюция, предвиждаща 30-дневно филантропично преустановяване на огъня в Сирия, бе отсрочено за през днешния ден. Световната организация към момента е разединена по въпроса за кръвопролитния спор в Сирия.

Продължилите с часове договаряния, целящи да се избегне несъгласие от страна на Русия, основен съдружник на режима на сирийския президент Башар ал Асад, получаващ от нея решаваща военна помощ във войната, завършиха с правенето на нов план, предусещащ неотложно прекъсване на огъня.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида съветски военни самолети вземат участие в офанзивите против Източна Гута. По-рано тази седмица Москва отхвърли да нанася въздушни удари в региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР