Над 500 са тези, които са шофирали след употреба на

...
Над 500 са тези, които са шофирали след употреба на
Коментари Харесай

МВР установи 500 шофьори с над 1,2 промила алкохол само за месец

Над 500 са тези, които са карали след приложимост на опиати

Днес означаваме Европейския ден без починали на пътя. Той се провежда за седма поредна година, изясни комисар Калоян Драганов, който е шеф на „ Пътната полиция “ към основна дирекция „ Национална полиция “.

„ Европейската мрежа на службите на пътна полиция провежда дни без починали на пътя, които са от 16 – ти до 22 – ри септември. Кампанията е на територията на всички страни членки на Европейски Съюз “.

Министерство на вътрешните работи е активизирало своята активност във връзка с контрола, подсети комисар Драганов, представен от .

„ Разширен е обсегът на службите, които го упражняват. Освен „ Пътна полиция “, чиновници от патрулно - постова активност и териториално обслужване на популацията също се включват. Те са минали образование за работа с механически средства и са оправомощени да реализират надзор на пътя “.

Установяват се повече нарушавания, направени от водачите на пътя, тъй като има повишен надзор, означи комисар Драганов.

Той заяви, че резултатите, които са открили от 12 август досега, са смущаващи.

„ Над 600 са водачите, които ръководят с алкохол в кръвта от 0.5 до 1,2. С над 1,2 промила са 500 водачи. Над 130 са отказали инспекция. Над 500 са тези, които са карали след приложимост на опиати. Има открити над 1000 неправоспособни или лишени от право да ръководят водачи “.

Има обаче намаление на ПТП-тата, също на починалите и ранените, означи той.

Тежките пътни инциденти са по автомагистралите и главните пътни артерии, подсети комисар Драганов. Той моли към приемливост и нараснало внимание на пътя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР