Над 500 кандидати са подали документи за участие в предстоящото

...
Над 500 кандидати са подали документи за участие в предстоящото
Коментари Харесай

Над 500 души кандидатстват за участие в преброяването на населението в област Видин

Над 500 претенденти са подали документи за присъединяване в идното броене на популацията и жилищния фонд в област Видин. Сред претендентите има както работещи, по този начин и безработни, заяви началникът на отдел " Статистически проучвания Видин " Цветан Цветков, представен от Българска телеграфна агенция.

За област Видин по предварителни планове са нужни към 350 преброители, а досега са подадени към 380 заявки. Необходимият брой контрольори е 107, а досега за област Видин са подадени 130 заявки.

До 18 декември би трябвало да са оповестени и оповестени имената на лицата, които са утвърдени, сподели още Цветан Цветков. Утвърдените за присъединяване в преброяването лица ще бъдат осведомени по кое време и къде ще бъде извършено образованието, добави началникът на "Статистически проучвания " Видин.

Преброяването на популацията и жилищния фонд ще се организира от 22 януари до 15 февруари 2021 година През първите 10 дни то ще протече по електронен път, от 1 до 15 февруари преброителите ще проведат обходи за броене на жилищните здания и техните жители. По закон преброяването е наложително, сподели още Цветков.

Три са главните карти, с които ще се прави преброяването. Първата карта е за жилищна постройка, втората карта е за самото жилище и третата карта е за преброеното лице. По предварителни планове един преброител би трябвало да може да се оправи с към 200 здания, 200 жилища и към 150-200 лица. Всеки преброител ще има бадж, с който ще се легитимира, и те ще съдържат неповторими номера, споделя технологията на процеса Цветан Цветков. На всеки преброител ще са предоставени персонални защитни средства. Всеки жител е длъжен да даде желаните данни на преброителите.

Цветан Цветков моли към тези, които не желаят да бъдат "безпокоени " от преброители, да употребяват опцията да се преброят електронно от 22 януари до края на януари. Когато такова броене се прави, системата автоматизирано генерира код и този код ще би трябвало да бъде възложен на преброителя, с цел да се знае, че това домакинство е преброено по електронен път.

В област Видин е осъществен прелиминарен обход, при който всяка жилищна постройка е сканирана с електронно устройство и е получила неповторими джипиес координати, добави Цветков.

Обходът е изработен по отношение на правилник на Европейски Съюз, съгласно който данните от преброяването би трябвало да бъдат докладвани на геореферентен принцип. Втората цел е да бъде открит броят на постройките, с цел да се извърши райониране и установяване на броя на преброителните сектори. По време на предварителния обход в област Видин са регистрирани над 50 000 здания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР