Над 500 души вече се събраха пред второ РПУ в

...
Над 500 души вече се събраха пред второ РПУ в
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Огромно множество приижда на протеста в Пловдив: Свобода за д-р Димитров!

Над 500 души към този момент се събраха пред второ РПУ в Пловдив, в поддръжка на задържания лекар Иван Димитров. Протестът още не е почнал, само че от всички страни се стичат жители.
Пред БЛИЦ семейство Даниела и Стоян Георгиева споделиха, че не познават медика, само че са тук, тъй като са съпричастни с беззаконието, което царува в България.

Надежда Лалова, която е майка на съученик на доктор Димитров изригна пред репортера ни и разгласи, че не познава по-добър човек от него.

Председателят на лекарския съюз в Пловдив Д-р Георги Кръстев сподели, че е тук от името на цялата гилдия в Пловдив, София и Стара Загора. Дошъл е, с цел да изрази негодуванието си и това на сътрудниците си. Всички считат, че протичащото се сега е ненормално и докторът би трябвало да бъде освободен от ареста. Лекарските сътрудници и от трите града в първия работен ден ще излязат с декларация в поддръжка на доктор Димитров.

Д-р Кръстев бе поставил на главата си шапка, като на нарушител, с цел да символизира това, поради което сега недоволстват хората.

Очаква се към митинга да се причислят почитателите на " Ботев " Пловдив и " Локомотив " Пловдив и таксиметровите водачи от града.

Звучат патриотични песни. Протестът стартира публично в 12:00.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР