Над 500 деца бяха евакуирани от училище в Кърджали, след

...
Над 500 деца бяха евакуирани от училище в Кърджали, след
Коментари Харесай

Евакуираха училище в Кърджали заради пропукана мазилка

Над 500 деца бяха евакуирани от учебно заведение в Кърджали, откакто част от мазилката на стълбище се пропукала по време на коледно тържество. При случая няма потърпевши, регионът към учебното заведение е отцепен от полицията.

Децата от приблизително учебно заведение „ Отец Паисий " са имали празненство, когато към обяд огромни части от мазилката на стълбището сред втория и третия етаж са паднали с гръм на земята. За щастия в този миг на стълбите не е имало никой.

На плочата на стълбищната площадка се е образувала огромна цепнатина и управлението на учебното заведение е взело решение децата незабавно да бъдат евакуирани. Подали сигнал в полицията и пожарната.

Златко Атанасов, шеф на ОУ „ Отец Паисий " - Кърджали: Няма нито един потърпевш, за огромна наслада, при този рисков миг и обстановка. Всички общински и държавни структури сега обследват обстановката. Налага се незабавен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж.
Районът е отцепен, в постройката се позволяват единствено служебни лица. Със заповед на кмета на Кърджали образователните занятия са прекъснати за три дни.
Катя Митовска, заместник-кмет на община Кърджали: Ще поемем всичко, което може да се направи като планиране незабавно. И самото строителство също незабавно, с цел да се възвърне стълбището и да може да се употребява учебното заведение.
Училището е санирано преди по-малко от година, случилото се няма връзка с ремонта, настояват експертите. Нарушена е структурата на самата постройка, строена преди повече от 30 години. Ръководството се надява, че повредата ще бъде отстранена до другата седмица, а до тогава учениците ще са във почивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР