Над 500 българи и македонци се опитаха да поставят рекорд,

...
Над 500 българи и македонци се опитаха да поставят рекорд,
Коментари Харесай

Опит за рекорд на Гинес: Над 500 българи и македонци пяха заедно в Кюстендил

Над 500 българи и македонци се пробваха да слагат връх, като изпяха дружно две национални песни пред читалище " Братство " в Кюстендил. Инициативата се прави за първи път у нас, а уредниците си слагат за цел да бъде вписана в Книгата на върховете на Гинес.

Кюстендил

Огромният спонтанен хор беше воден от двама диригенти и под съпровода на професионални музиканти. Участниците с доста въодушевление и позитивни страсти изпяха дружно „ Брала мома къпини " и „ Болен ми лежи Миле Попйорданов ". Според тях сходна демонстрация сплотява двете страни и способства за положителните другарски връзки.
Димитър Цветков-диригент: Целия ни фолклор и на Македония, и на България е еднакъв, по този начин е до сами тука, образно се виде, че няма никаква спънка да си пееме и да се събираме.Методи Данев: Толкова люде да се съберат на едно место, сите радостни, толкоз спокойни, со благополучие доста, со обич, мислим секогаш требе да има такива убави работи.
Инициативата е част от Международен фестивал на шлагерната и остаряла градска ария „ Пей сърце ", който се организира всяка година в Кюстендил. Според уредниците от читалище " Братство " до концепцията да аплайват за върховете на Гинес за общо осъществяване на ария се стигнало поради огромния брой участници от България и Македония в шлагерния фестивал.

Иван Андонов-председател на читалище „ Братство " -Кюстендил: Надявам се, че за следващ път доказахме, че музиката и изкуството основават мостове сред народите, политиците.
За край на общото осъществяване хора на всякаква възраст от двете страни на границата се хванаха на едно огромно хоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР