Над 500 ашурета ще бъдат раздадени на пл. Римски стадион

...
Над 500 ашурета ще бъдат раздадени на пл. Римски стадион
Коментари Харесай

Раздават безплатно ашуре на Джумаята

Над 500 ашурета ще бъдат раздадени на пл. " Римски стадион " в Пловдив през днешния ден по обяд. Турската общественост в града под тепетата още веднъж ще черпи с “гозбата на мира ". Събитието, което се трансформира в традиция, се организира в свещения за мюсюлманите месец Мухаррем, само че събира представители на разнообразни народности и религии, в поддръжка на етническата приемливост и спокойно общуване в града под тепетата.  

И тази година в деня на ашурето всеки ще може да види по какъв начин се подготвя “гозбата на мира " по истинска рецепта от времето на Ной и да опита безусловно гратис. Благотворителният ден се провежда от Ахмед Пехливан – ръководител на Мюсюлманското Настоятелство,  Сдружение " Йешилай “ България и член на Консултативния съвет към Фондация “Заедно ".  

Посланията на “Денят Ашуре " са за мир, взаимност, съгласие, съчувствие, приемливост и хуманизъм в целия свят. Очаква се ашуре да опитат дружно през днешния ден представители на локалната и държавна власт, на другите вероизповедания, институции и медии. Събитието, което ще е от 12.30 ч. пред Джумая джамия, се реализира и с поддръжката на Генералния консул на Турция в града Хюсейин Ергани, който персонално раздава от вкусния десерт на всички посетители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР