Над 500 000 души в Израел вече са с поставена

...
Над 500 000 души в Израел вече са с поставена
Коментари Харесай

Половин милион души в Израел вече са с четвърта доза ваксина

Над 500 000 души в Израел към този момент са с сложена четвърта доза ваксина против ковид, заяви здравното министерство на страната в петък, представено от Асошиейтед Прес.

В края на предишния месец Израел стартира да ползва втора подсилваща доза на най-уязвимите, а по-късно я направи налична за всички над 60 години.

Властите се надяват, че мярката ще помогне за справяне с вълната от болести, провокирана от разновидността Омикрон. По данни на Министерството на здравеопазването сега в Израел има към 250 000 дейни случая, само че единствено 317 пациенти са оповестени за съществено заболели, което е доста по-малко, в сравнение с при предходните талази.

" Новаторската акция на Израел за имунизиране доближи още един крайъгълен камък. Благодарим на половин милион израелци, които си сложиха четвъртата доза ваксина и по този метод помогнаха всички ние да бъдем в по-голяма сигурност ", разяснява министър-председателят Нафтали Бенет в изказване.

Израел беше измежду първите страни, които започнаха ваксиниране против Covid-19 преди година. Почти половината от 9,5-милионното население към този момент е получило най-малко една бустерна доза. От началото на пандемията страната е съобщила за 8298 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР