Над 500 000 автомобила на корейската марка Kia ще трябва

...
Над 500 000 автомобила на корейската марка Kia ще трябва
Коментари Харесай

Kia отзовава половин милион коли

Над 500 000 автомобила на корейската марка Kia ще би трябвало да посетят фирмените сервизи за премахване на електрически проблем, който попречва вярната работа на еърбеговете и обтегачите на коланите, оповестява Automotive News. За страдание решение занапред ще се търси, защото неизправността се демонстрира спорадично и не е разпозната със 100-процентова сигурност.

Кампанията се провежда по наставление от Националната администрация по сигурност на пътното придвижване в Съединени американски щати (NHTSA), съгласно която в резултат на дефекта са починали четирима души, а други шест са били ранени. Аналогичен проблем е открит и в модели на компанията-майка Hyundai, която изтегли поради него 580 000 автомобила през февруари и април.

Конкретната причина за отзоваването на 507 000 "кии " е моментна неточност електрическа верига, която провокира претоварване на надзорен модул при злополука и не разрешава активирането на въздушните възглавници. Засегнатите модели са седанът Forte и купето Koup от 2010-2013 година, Optima от 2011-2013 и миниванът Sedona.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР