Над 50 учени от БАН са сред най-добрите в света

...
Над 50 учени от БАН са сред най-добрите в света
Коментари Харесай

Българската академия на науките отбеляза 153 години от създаването си

Над 50 учени от Българска академия на науките са измежду най-хубавите в света съгласно ранглиста на Станфордския университет

Петдесет и двама учени от Българската академия на науките (БАН) са включени в класацията на Станфордския университет за въздействието им върху развиването на международната просвета през миналата 2021 година. Това оповестиха от Българска академия на науките за  в деня, в който с празненство бяха маркирани 153 години от основаването на най-старата българска научна институция в страната.

Председателят на академията академик Юлиан Ревалски акцентира, че с помощта на Българска академия на науките българската нематериалност е станала част от културните процеси в Европа.

„ Академията е духовният център, който сплотява научните, културните и просветителните сфери. За учените от Българска академия на науките през днешния ден е и ден за равносметка ”, сподели академик Ревалски. Той регистрира, че през миналата година са издадени над 40 патента, Българска академия на науките е водеща организация в четири стратегии.

„ С убеденост можем да твърдим, че в международното научно пространство Българска академия на науките заема почтено място със своите фундаментални проучвания, както и с научно-приложните достижения, които основават нови модели за иновационно развиване ”, уточни още академик Ревалски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР