Над 50 спортни федерации и клубове ще представят дейността си

...
Над 50 спортни федерации и клубове ще представят дейността си
Коментари Харесай

Над 50 федерации и клубове представят дейността си на #BeActiveNight

Над 50 спортни федерации и клубове ще показват активността си по време на Спортното населено място и Нощта на спорта #BeActiveNight. Събитията са част от Европейската седмица на спорта #BeActive и ще се проведат на 24 септември пред Националния замък на културата.

След 16,00 ч. посетителите ще могат да видят демонстрации, да получат осведомителни материали и да се срещнат с разнообразни спортове – футбол, волейбол, битка, бокс, художествена гимнастика, тенис, аеробика, хандбал, канадска битка, фехтовка, джудо таекуондо, бадминтон, брейк, ски и други.

Старт на #BeActiveNight в 18,30 часа ще дадат заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков и европейският комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел. В церемонията ще се включат и посланиците на самодейността Ивет Горанова, олимпийска шампионка по карате от Токио и Маргарита Василева, международна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика.

През 2022 година мотото на Европейската седмица на спорта е „ Можем да го реализираме дружно – дано се опитаме да бъдем дейни “, а самодейностите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

#BeActive е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, а осъществяването на плана се финансира по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР