Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален

...
Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален
Коментари Харесай

Над 50 събития представя Международният музикален фестивал Варненско лято

 Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “, който се открива на следващия ден - 26 юни от 20 ч. в Летния спектакъл във Варна, а при неприятно време - в държавна такса " Стоян Бъчваров “. 

" 2021 година се оказа изпълнена с забавни юбилейни дати - 95 години от основаването на ММФ " Варненско лято “, 100 години празнува държавна такса " Стоян Бъчваров “, означаваме и един век от оповестяването на Варна за курортен град. Това са прелестни дълголетни обичаи в областта на изкуството, културата и туризма, които основават неповторимия нравствен живот, който е безпределно скъп за варненци “, съобщи на конференция през днешния ден кметът Иван Портних. Той благодари на артистичния шеф проф. Марио Хосен и на неговия екип за силата и всеотдайността, с която работят за надграждането на ММФ " Варненско лято ". 

" Това, че фестивалът получава самопризнание освен от ценителите на класическото изкуство, а и от европейската културна общност, е една огромна отговорност за нас и ни стимулира да продължаваме да работим по този начин, че той да има бъдеще, да печели сърцата на феновете на стойностното изкуство, на повече ценители- туристи, които особено посещават морската столица поради фестивала “, съобщи Марио Хосен. Той показа акцентите в програмата, като първата вечер на тържественото разкриване под палката на диригента Росен Миланов ще излязат музикантите от оркестрите на Държавна опера Варна и Симфоничния оркестър на Словенското радио. Сред водещите гастроли във " Варненско лято “ 2021 е концертът на именития бароков отбор " Concentus Musicus “ от Виена. " Постарали сме се в програмата да има голям брой срещи на актьори и аудитория от разнообразни народи, култури и обичаи ", сподели още Марио Хосен. Директорът на ТМПЦ Даниела Димова показа фестивалните планове от летния плакат на Варненската опера.

На срещата с медиите участваха още цигуларят Томо Келер, артистичен шеф на световноизвестния британски оркестър " Academy of St Martin in the Fields “ и челистът Сурен Багратуни – президент на фондацията " Арам Хачатурян “ в Ереван и лауреат на състезанието " Чайковски “, заместник-кметът Коста Базитов, шефът на дирекция " Култура и духовно развиване " Антония Йовчева, началникът на отдел " Фестивали и планове " Десислава Георгиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР