Над 50 пожарникари и 12 пожарни коли повече от 8

...
Над 50 пожарникари и 12 пожарни коли повече от 8
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия апартамент в Студентски град вини пожарникарите

Над 50 пожарникари и 12 пожарни коли повече от 8 часа се бореха с огнената буря в блок в „ Студентски град “. Инцидентът се размина без жертви, само че докара до съществени материални вреди.

„ В първия миг обстановката е била подценена, по тази причина се е стигнало до тези резултати – 100% изгорен покрив “, това съобщи притежателят на изгорелия финален етаж Цветомир Владимиров в предаването „ Тази събота “ по bTV. „ Свършили са работа, защото не е пламнала цялата постройка, само че покривът е изгорен 100% “, добави той.

По думите му пожарникарите са си тръгнали, а половин час по-късно са се върнали. „ Те са си тръгнали от гасенето в една от стаите, след което мои сътрудници от офиса са се върнали, почнали са да гасят и са ги върнали (пожарникарите) от пред блока да се качват от горната страна, да опъват нови линии, да стартира гасенето “, сподели Владимиров.

„ Видях, че от едната страна на постройката дими, с мой сътрудник се втурнахме нагоре и започнахме да тропаме по вратите на всички да излизат “, описа Здравко, един от първите очевидци.

„ Обадихме се на пожарната, по-късно те звъннаха да питат къде е мястото, т.е. не бяха сигурни къде се намира тъкмо. Аз персонално съпроводих първия пожарникар до мястото, което пушеше най-вече “, добави той.

Комисар Веселин Гетов отхвърли обстановката да е била подценена и пожарникарите не са си тръгвали. Той изясни, че в 15:45 ч. е получен сигнал за проблем в електротабло. На мястото е изпратен един екип, който е направил гасителни дейности, само че хората в постройката са го насочили към друго място – покривната структура, където са забелязали тлеене и пушене.

„ Отправяйки се нагоре към покривната структура, сътрудниците виждат, че развиването на горенето не е за подценяване и са повикали в допълнение помощ от прилежащи районни служби “, сподели Гетов.

Днес следва оглед, след който, вероятно, жителите на блока ще бъдат позволени назад в него, с цел да приберат имуществото си
Техниката не е остаряла, каквито изказвания бяха направени, разяснява оперативният дежурен на столицата ст. контрольор Емил Симеонов.

Основният приоритет е да няма потърпевши и починали чиновници и жители, което успяхме да реализираме, уточни той.

„ Стана ми жалост за пожарникарите, като видях с каква техника работят. Тези хора работят при някакви примитивни условия “, възмути се Стефан Яръмов

Главният проблем е бил, че единственият достъп до подпокривното пространство е към капандурите, посочи Симеонов. Покривът е един декар. Това е стоманобетон, всичко изпод е дървена структура, от горната страна с битумно покритие, а не е имало от кое място да се вкара гасителна техника, уточни той. „ Нямаше по какъв начин да локализираме покрива, тъй като няма достъп, единствено от горната страна “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР