Над 50% от присъдите на спецсъда са постигнати след споразумения

...
Над 50% от присъдите на спецсъда са постигнати след споразумения
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура масово се разбира с престъпни групи

Над 50% от присъдите на спецсъда са реализирани след съглашения сред обвиняването и подсъдимите, заяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев при годишния си доклад. През предходната година са наказани 270 души.
" Споразумение за мен е синоним на присъда, която не предстои на обжалване. На който не му е ясно, би трябвало да чете повече, а в случай че е магистрат, е обидно ", съобщи Гешев.
Проблемът със споразуменията е, че присъдите постоянно се дават под законовия най-малко за наказване. Така за управление на проведена незаконна група може да се постанови да вземем за пример тригодишна присъда вместо до 10 година Обикновено такива хора са лежали няколко месеца и в следствения арест, което в допълнение понижава времето, което ще прекарат в пандиза. Прокуратурата обаче употребява споразуменията непрестанно и по този начин регистрира голям брой наказани. Те се утвърждават от съда и не подлежат на обжалване, оповестява в. " Сега " в днешния си брой.
" Трябва да ви е ясно, че огромна част от престъпната престъпност е осчетоводила ареста и пандиза като част от бизнеса. На него му е ясно, че би трябвало да подписа съглашение, откакто стигне до едно равнище, и колкото по-малко, толкоз по на сметка, с цел да може да излиза и да продължава да си работи, това е бизнес техен. Те си го изживяват като нещо обикновено, откакто към този момент няма накъде, да сключиш съглашение, да лежиш и да се бориш да лежиш колкото може по-малко ", изясни Гешев.
Той уточни, че през идната година приоритет ще бъде наложените санкции да бъдат съответни на осъществените закононарушения. Това е проблем на прокуратурата, сподели той. " Това е обвързвано и с качеството на прокурорската работа, няма какво да крием. И с качеството на съдийската работа. Знам при кой прокурор е един казусът, при кой е различен. Аз нося отговорност за хора, които са минали през конкурс и са спечелили, и не мога да ги предпочитам ", изясни Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР