Над 50% от българските деца живеят в непълни семейства, а

...
Над 50% от българските деца живеят в непълни семейства, а
Коментари Харесай

12 на сто от българчетата „отглеждани по скайп“

Над 50% от българските деца живеят в непълни фамилии, а 12 на 100 от децата у нас се „ отглеждат ” по скайп от родителите им, които са на гурбет в чужбина.

Данните са от ръководителя на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева, представена от bTV. Тя ги посочи на конференцията " Партньорство учебно заведение – родители – положителни практики и решения ", проведена от Министерството на образованието и науката.

„ Колегите от Видин споделят, че в случай че ние не сме, с цел да проследим ученика дали се е нахранил, дали е на топло, дали се е прибрал, дали си е купил учебници и дали постоянно се приготвя за идващия образователен ден, няма кой да огледа това дете ”, разяснява Янка Такева във връзка с учителите, които имат възпитаници с родители на работа в чужбина.

Никой от нас, учителите и шефовете, не може да замести майката и бащата в учебно заведение, сподели Янка Такева, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя сложи и въпроса за нарушавания баланс в връзката сред родителите и учебното заведение. Тя попита „ кой до каква степен и по какъв начин би трябвало да се намесва в работата на просветителната система и да дефинира политиките за развиването й ”. Трябва да се откри салдото на положителното другарство в образованието и в основата на него да стои доверието, сподели Такева.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР