Над 50% от българите предпочитат да плащат с карта. Това

...
Над 50% от българите предпочитат да плащат с карта. Това
Коментари Харесай

Над 50% от българите предпочитат да плащат с карта

Над 50% от българите избират да заплащат с карта. Това демонстрира изследване на А1 България по отношение на настройките на обществото по отношение на използването на банкова карта1. Резултатите от извършената анкета сочат, че 67% от хората пазарят в магазини за хранителни артикули с карта, а пазаруващите онлайн са 54%. Като 51% от интервюираните заплащат с карта в магазини за техника. Голяма част от картовите заплащания са свързани с туристически услуги, като опазване на самолетни билети, нощувки в хотел и други. Немалък е и броят на заплащанията с карта в заведенията за хранене.

Резултатите от изследването демонстрират още, че 43% от хората употребяват банковата си карта няколко пъти седмично. 55% употребяват дебитна карта, 33% имат и употребяват дебитна и кредитна карта и над 60% са ползвателите на безконтактни пластики. Като мотивация за разплащането с карта 33% от интервюираните показват, че тя им дава сигурност. Същевременно, обаче, 18% от интервюираните показват като минус на кредитните карти високите такси за обслужване, а 16% таксите за изтегляне от банкомат. С таксите при потребление на кредитни карти са осведомени цели 74% от респондентите, което демонстрира нараснал интерес към този вид артикули.

За да отговори на възходящата наклонност, А1 предлага кредитна карта на своите клиенти. А1 Кредитна карта е интернационална, безконтактна кредитна карта MasterCard, която дава опция за разплащане в интернет и изтегляне на пари от банкомат без такса в целия свят. Единственото изискване за кандидатстване за А1 Кредитна карта е клиентът да има абонамент за мобилни или закрепени услуги от А1. Притежанието на картата е изцяло гратис – без такса за издаване, без месечни и годишни такси за обслужване. В допълнение към това клиентите не дължат никакви такси при заплащане на POS терминал.

А1 Кредитна карта е с кредитен предел до 3 000 лв., с закрепен месечен лихвен % от 1,48% и годишен % на разноските (ГПР) в размер на 18.95%. Договорът за заем е с неустановен период, като самата пластика за А1 Кредитна карта е със период на годност 2 години от датата на издаването ѝ. Всички клиенти на А1, които сключат контракт за А1 Кредитна карта в интервала от 20.05.2019 година до 30.06.2019 година, и чиято кредитна карта е задействана до 15.07.2019 година ще могат да се възползват от специфични промоционални условия - 0% рента за първите 45 дни.

„ Броят на хората, употребяващи и плащащи интензивно с карта нараства с всеки минал ден и това е напълно разумно. С А1 Кредитна карта предоставяме на нашите клиенти още една опция за ръководство на средствата, без да се постанова да заплащат такси за обслужване, разплащане и изтегляне от банкомат освен на територията на България, само че и в чужбина. Продуктът е елементарно наличен и се радва на доста висок % на утвърждение, като в същото време предлага редица преференциални условия, сигурност и повече надзор над личните финанси – неща, които са от изключителна значимост в нашето динамично всекидневие “, показа Яна Янкова, старши управител „ Финансови услуги “ в А1 България.

Процесът по кандидатстване за А1 кредитна карта е оптимално улеснен за улеснение на клиентите - изисква се посещаване на магазин на компанията и попълване на заявление. След това клиентът получава позвъняване за детайлите и завършване на процеса.

1 Методология на изследването: изследването е извършено в интервала 22 март – 17 май, посредством онлайн анкета на A1.bg. В проучването са взели присъединяване 1 002 респондента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР