Над 50% от артикулите в нашите 23 собствени марки са

...
Над 50% от артикулите в нашите 23 собствени марки са
Коментари Харесай

Подкрепяме местния бизнес и осигуряваме високо качество на достъпна цена

Над 50% от продуктите в нашите 23 лични марки са създадени у нас, родно произвеждане има и при биопродуктите, споделя Норберт Мисбрандт, изпълнителен шеф на " BILLA България "

- Каква е тактиката зад посланието на „ BILLA България “ „ По-хубаво от българското няма “?

- За нас това е не просто прочувствено обръщение, а стратегически избор, който следваме към този момент 20 години в партньорствата си с родните производители. Ценим техните старания, имаме вяра в общите ни благоприятни условия и в нуждата да предоставим най-хубавото за нашите клиенти. Той намира отражение в разнообразието на български продукти, които заемат основна част в главните продуктови категории и личните ни марки.

В това обръщение се чете поддръжка за локалния бизнес, който макар компликациите не стопира да търси решения и да обезпечава артикули за родния пазар. Подкрепа за потребителя, който икономисва средства, без да прави компромис с качеството на храната, която избира. Подкрепа за българската стопанска система с общия ни принос и не на последно място за обществено значими дела.

- 670 локални компании доставят над 85% от асортимента в магазините ви. Какви са другите числа, свързани с отношението ви към българските производители?

- Благодарение на дългогодишните ни политики и устойчиви партньорства клиентите ни избират измежду 85% салами и месни деликатеси, над 73% продукта сирена и кашкавали, над 70% прясно свинско, над 80% прясно пилешко и птиче месо, създадени в България. За ценителите на здравословното хранене предлагаме свежи плодове и зеленчуци с марката „ BILLA Градини “, отгледани в над 180 градини и оранжерии в страната. Брандът „ Българска плантация “ пък обезпечава прясно месо с потвърдено качество и 100% роден генезис.

- Споменахте личните марки – Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio. Как поддръжката ви за локалния бизнес намира пресечна точка с тях?

- Пресечната точка е обрисувана от безапелационните данни за 2020 година Над 50% от продуктите в нашите 23 лични марки са създадени у нас – да вземем за пример Clever (54%), а със 100% български генезис са продуктите в марки „ BILLA Градини “ и „ Българска плантация “. Родно произвеждане има и при биопродуктите – 34% от продуктите под лична марка BILLA Bio. Сходно е съотношението при продуктите с марката BILLA. 30% от тях се доставят от локални компании, а 12% от продуктите с етикет BILLA Premium са с български генезис.

- Как ще затвърждавате отсега нататък имиджа на „ BILLA България “ като приближен сътрудник на локалния бизнес?

- С устойчива бизнес тактика, в която подсигуряваме положително позициониране на родните производители в отговор на упованията на потребителя за високо качество на налична цена. С напъните на екипите ни, които развиват продуктовите категории, разпознават нови сътрудници и предизвикват развиването на към този момент построените контакти. Мисията ни е и отсега нататък да продължаваме да разширяваме своето семейство от консуматори и от родни компании, с които си сътрудничим сполучливо.

Венцислав Савов. Текстът е оповестен в бр. 05/2021 на сп. " Мениджър "

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР