Над 50 наблюдатели от 28 страни от целия свят ще

...
Над 50 наблюдатели от 28 страни от целия свят ще
Коментари Харесай

Над 50 наблюдатели от 28 страни ще следят произвеждането на изборите в Русия

Над 50 наблюдаващи от 28 страни от целия свят ще вземат участие в работата на ситуационния център в съветската Обществена камара (ОК) по контрола върху произвеждането на изборите в Русия, съобщи ТАСС.

Руската държавна организация се базира на Максим Григориев, съпредседател на координационния съвет към ОК за публичен надзор върху гласуването.

" В нашата работа ще вземат присъединяване интернационалните специалисти, които идват тук по наша молба и покана. В един миг 55 души от 28 страни от света се съгласиха да бъдат специалисти на нашите избори ", сподели Григориев при откриването на ситуационния център за произвеждането на общите избори в Русия в неделя, 10 септември.

По неговите думи в Русия идват наблюдаващи от страни от Европа, от Съединени американски щати и Канада, Латинска Америка и Азия.

" Практически те идват от целия свят. Те съставляват парламенти, органи на изпълнителната власт, политически партии, публични организация. Това са учени, публицисти, най-различни специалисти ", добави Григориев.

Той изрече признателност на хората, които не са се уплашили да дойдат в Русия " в обстановка на отявлен по никакъв метод напън и осведомителна война с Руската федерация ".

За първи път в общите избори в Русия ще вземат участие жителите на самопровъзгласилите Донецка и Луганска национална република и следените от Москва елементи на Запорожка и Херсонска област. Планирани са над четири хиляди изборни акции в 85 административни единици на Руската федерация, като в 21 района ще се произведат и избори на длъжностни лица на висши постове, а на 20 места - избори за членове на законодателните органи. Трябва да бъдат заети над 34 хиляди мандата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР