Над 50 наблюдатели от 28 страни от целия свят ще

...
Над 50 наблюдатели от 28 страни от целия свят ще
Коментари Харесай

ПОД ЛУПА: Над 50 наблюдатели от 28 страни ще следят произвеждането на изборите в Русия

Над 50 наблюдаващи от 28 страни от целия свят ще вземат участие в работата на ситуационния център в съветската Обществена камара (ОК) по контрола върху произвеждането на изборите в Русия, съобщи ТАСС. Руската държавна организация се базира на Максим Григориев, съпредседател на координационния съвет към ОК за публичен надзор върху гласуването.

" В нашата работа ще вземат присъединяване интернационалните специалисти, които идват тук по наша молба и покана. В един миг 55 души от 28 страни от света се съгласиха да бъдат специалисти на нашите избори ", сподели Григориев при откриването на ситуационния център за произвеждането на общите избори в Русия в неделя, 10 септември.

По неговите думи в Русия идват наблюдаващи от страни от Европа, от Съединени американски щати и Канада, Латинска Америка и Азия. " Практически те идват от целия свят. Те съставляват парламенти, органи на изпълнителната власт, политически партии, публични организация. Това са учени, публицисти, най-различни специалисти ", добави Григориев.

Той изрече признателност на хората, които не са се уплашили да дойдат в Русия " в обстановка на отявлен по никакъв метод напън и осведомителна война с Руската федерация ".

За първи път в общите избори в Русия ще вземат участие жителите на самопровъзгласилите Донецка и Луганска национална република и следените от Москва елементи на Запорожка и Херсонска област. Планирани са над четири хиляди изборни акции в 85 административни единици на Руската федерация, като в 21 района ще се произведат и избори на длъжностни лица на висши постове, а на 20 места - избори за членове на законодателните органи. Трябва да бъдат заети над 34 хиляди мандата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР