Над 50 милиона са вече потвърдените случаи на коронавирус в

...
Над 50 милиона са вече потвърдените случаи на коронавирус в
Коментари Харесай

Над 50 милиона са вече потвърдените случаи на коронавирус в света. Една пета са в САЩ

Над 50 милиона са към този момент доказаните случаи на ковид в света, демонстрират данни на американския университет " Джонс Хопкинс ", съобщи ДПА.

От началото на пандемията са умряли 1,25 милиона заболели от COVID-19.

Здравните управляващи в редица страни означиха, че е почнало бързо повишаване на броя на инфекциите с понижаването на температурите в Северното полукълбо.

Съединени американски щати станаха първата страна в света, трансферирала прага от 10 милиона инфекции с ковид, заяви Ройтерс.

Американските здравни управляващи оповестиха за 131 420 нови случая в събота, а за последната седмица четири пъти е бил трансфериран прагът от 100 000 инфекции за денонощие. Само за последните 10 дни са били регистрирани над един милион инфекции в страната.

Над 237 000 американци са умряли от заболяването COVID-19.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание в събота да направи битката с пандемията собствен максимален приоритет.

Той ще разгласи през днешния ден основаването на 12-членна работна група, която ще бъде натоварена със задачата да изготви проект за деяние, когато Байдън поеме поста през януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР