Над 50 души са хоспитализирани в болниците в Ниш и

...
Над 50 души са хоспитализирани в болниците в Ниш и
Коментари Харесай

Отровният облак над Пирот прати над 50 души в болница

Над 50 души са приети в болница в лечебните заведения в Ниш и Пирот със признаци за отравяне с амоняк, само че животът на нито един от тях не е в заплаха, оповестяват сръбските медии, като се базират на най-новите информации от болничните заведения. Един човек е умрял, само че няма удостоверение, че причина за гибелта му е отравяне с амоняк, заяви държавната телевизия РТС, представена от novini.bg.

Полицията прикани локалните жители да не напущат домовете си и да не излизат на открито. Училищата, детските градини и институциите през днешния ден не работят.

В Пирот е оповестено изключително състояние. Кметът на Пирот Владан Васич свика незабавна конференция и изясни, че изключителното състояние е оповестено сега, когато  отровният облак е щръкнал над града поради вятъра, който духа към Пирот. Той сподели, че 20 вагона са били цялостни с амоняк и един или два са излезли от релсите и от тях тече амоняк.

Една цистерна е паднала в река Нишава и се чака това да има последствия за флората и фауната. Реакцията на амоняка с водата основава гъст пушек и за момента доближаването до мястото е затруднено. 

Достъпът до мястото на случая е затворен в диаметър четири километра.

Железопътният трафик е спрян, както и придвижването по автомагистралата сред Пирот и Бела паланка поради димната завеса и слабата видимост. Поради неприятната видимост се е стигнало до конфликт на няколко автомобила в тази част на автомагистралата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР