Над 50 души са били задържани в Минск и над

...
Над 50 души са били задържани в Минск и над
Коментари Харесай

Над 120 души са задържани при протестите в Беларус

Над 50 души са били арестувани в Минск и над 120 в цялостен Беларус по време на демонстрации след вчерашните президентски избори, заяви правозащитната организация "Вясна ", представена от ДПА.

Някои поддръжници на опозиционната кандидатка Светлана Тихановска проведоха неофициални празнувания за успеха й в ранните часове през днешния ден.

Тя отхвърли да одобри проваляне, когато държавни медии оповестиха, че съперникът й и сегашен президент Александър Лукашенко е получил над три четвърти от гласовете. Според самостоятелни изследвания Тихановска води в резултата, означи ДПА.

Лукашенко води безапелационно в днешните президентски избори в Беларус, сочи екзитпол

Часове след затварянето на изборните секции, изборната комисия не е разгласила никакви публични резултати.

Според стачкуващите е имало манипулиране на вота. Срещу тях се изправиха силите за битка с безредиците, които бързо ги разпръснаха със светошумови гранати и с палки.
След като разпръснаха огромните тълпи, служителите на реда преследваха по-малки групи протестиращи в центъра на Минск в продължение на няколко часа.

"Това бе кротичък митинг, не използвахме мощ ", сподели 23-годишен стачкуващ на име Павел Конопляник, който придружаваше собствен другар с пластмасов откъс от граната, забил се във врата му.

"Никой няма да повярва на формалните резултати от вота. Те откраднаха нашата победа ", добави той.

Конопляник, който имаше порезни рани на краката от полицейски гранати, сподели, че не желае да напуща страната, само че се притеснява, че може да не му остане различен избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР