Над 50 души пострадаха вчера при разпръскването на протест на

...
Над 50 души пострадаха вчера при разпръскването на протест на
Коментари Харесай

Над 50 души пострадаха при протести в Грузия заради руска делегация

Над 50 души пострадаха през вчерашния ден при разпръскването на митинг на опозицията пред постройката на грузинския парламент в Тбилиси. Това заяви пресслужбата на министерството на опазването на здравето на Грузия, съобщи ТАСС.

" При разпръскването са потърпевши 52 души, 38 от които са чиновници на правоохранителните органи, а останалите - участници в акцията ", уточни пресслужбата.

По информация на локални медии полицията е употребила сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да прогони стачкуващите.

Няколко хиляди души се събраха през вчерашния ден пред зданието на законодателния орган с искане за оставки на министъра на вътрешните работи на ръководителя на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причини за всеобщия протест стана присъединяване на заместник-председателя на Държавната Дума Сергей Гаврилов и други делегати от Русия в 26-ата сесия на Общото заседание на Международната асамблея по православие в Тбилиси. Вчера сутринта Гаврилов откри съвещанието в постройката на грузинския парламент. Опозиционните грузински депутати бяха възмутени от обстоятелството, че Гаврилов се е обърнал към делегатите от председателското място в Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР