Над 50 души бяха ранени и десетки задържани в Стокхолм

...
Над 50 души бяха ранени и десетки задържани в Стокхолм
Коментари Харесай

Ранени и задържани на еритрейския фестивал в Стокхолм

Над 50 души бяха ранени и десетки арестувани в Стокхолм в четвъртък, когато избухнаха конфликти на еритрейски проправителствен фестивал, до момента в който антиправителствени протестиращи разбиваха имущество на мястото, оповестиха полицията и здравните управляващи.


„ Друго обществено събиране се организира покрай мястото на фестивала, по време на което избухна протест “, сподели полицията, добавяйки в изказване, че е задържала „ към 100 души “. Полицията сподели, че е останала на мястото на случая в предградие северозападно от Стокхолм и " продължава напъните си да пресече незаконните дейности и да възвърне реда ". Започнали са следствия за жестоки вълнения и палежи, както и за възпрепятстване на работата на полицията и избавителните служби.

Около 1000 антиправителствени стачкуващи, упълномощени да проведат митинг наоколо, пробиха полицейска преграда, до момента в който нахлуха на фестивала, заяви таблоидът Expressen. Те събориха фестивални шатри, употребявайки шипове за палатки като оръжие против полицията и хвърляйки камъни по чиновниците, написа вестникът. Полицията сподели, че минимум 52 души са имали потребност от здравна помощ на място или в локални лечебни заведения. До 19:00 ч. 15 души са били откарани в болница, се споделя в настрана изказване на районните здравни управляващи в Стокхолм. Осем от тях са със " съществени пострадвания ", а останалите седем са получили " леки пострадвания ", съгласно управляващите, които прибавят, че има няколко екипа на мястото. „ Това е комплицирана и обширна интервенция. Има доста хора в придвижване на мястото и общият брой на пострадванията към момента не е явен “, сподели Патрик Содерберг, основен доктор в район Стокхолм.


Кадри от мястото на случая демонстрират коли и най-малко една палатка в пламъци, от която се подвигат огромни облаци черен пушек във въздуха. Полицията затвори сектор от близката автомагистрала E18 и в двете направления, защото хората, които бягаха от местопроизшествието, блокираха пътя.

Фестивалът Еритрея-Скандинавия, който се организира от доста години, включва семинари, диспути и лекции, както и музика, базар и панаир. Провежда се от четвъртък до неделя. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР