Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край

...
Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край
Коментари Харесай

Шишманци на протест срещу завода за отпадъци, пожарът продължава трети ден

Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край Шишманци, което сега тлее в дълбочина. Заради задимяването на региона поданици на няколко обитаеми места се събраха рано тази заран на митинг до завода за боклуци с гледище виновните институции да управляват по-сериозно активността му, с цел да се постави завършек на периодическите произшествия там, съобщи БНР.

Над двеста души от Шишманци, Белозем, Раковски и други обитаеми места са блоирали пътната права, която е към входа на завода за боклуци. Много от тях са с маски, демонстрирайки по този метод, че не могат да дишат, че миризмата е неприятна. Хората са недоволни, че са прекарали още една безсънна нощ, тъй като димът продължава да се стеле над целият регион.

Екипите на пожарната не престават да работят на сметището като тлеещите сектори се обработват с вода и пръст. Извършват се замервания на въздуха като досега не са регистрирани сериозни равнища на обособените индикатори.

Продължава и следствието на аргументите за пожара, а по късно денем се чакат да стартират и инспекциите на районната ревизия по околната среда и водите. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР