Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в Алея

...
Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в Алея
Коментари Харесай

Две нови инициативи за първи път на Алея на книгата във Варна

 Над 50 български издателства и книгоразпространители ще вземат участие в " Алея на книгата “ във Варна, която ще се организира в интервала от 2-ри до 11 август. Книжното ревю ще бъде ситуирано в 19 шатри в пространството от  хотел " Черно море “ до Фестивалния и конгресен център. 

" Радвам се, че тази прелестна самодейност се случва за следващ път във Варна и ползата на издателите и читателите се усилва. Алеята на книгата е едно от значимите събитие от културния календар на града ни, дружно с други начинания като фестивала  " Варна Лит “, съобщи на конференция кметът на Варна Иван Портних. Василка Ванчева - от Асоциация " Българска книга “ уточни, че това е десето юбилейно издание на ревюто, което води своето начало точно от морския град. 

В рамките на " Алея на книгата " за първи път ще има две нови начинания. На 3-ти и 4 август от 15 ч. до 18 ч. в литературния ъгъл /на бул. " Сливница “ и ул. " Стефан Караджа “/ ще се организира събитието " Написаното остава. Пиши вярно “. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация може да реши езиков тест и да получи препоръки от учени от Института за българки език към Българска академия на науките. За първи път се провежда и кръводарителска акция, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства. 

Работното време на " Алея на книгата " е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са министър председатели на книги, срещи с писатели и преводачи и полемики.  Достъпът до всички събития е свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР