Над 50 000 жени сега служат във Въоръжените сили на

...
Над 50 000 жени сега служат във Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Киев: 50 000 жени служат в армията ни

Над 50 000 дами в този момент служат във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), от които над 5 000 са на фронтовата линия. Това заяви украинската зам-министърът на защитата госпожа Анна Маляр по време на Втората интернационална среща на върха на първите дами и господа в Киев.

„ В допълнение към 38 000 дами военнослужещи, ние към момента имаме цивилни дами, работещи във въоръжените сили на Украйна. Следователно, като цяло имаме повече от 50 000 дами във въоръжените сили на Украйна. Днес имаме повече от 5 000 дами на фронтовата линия ", цитира Укринформ думите на Маляр.

По-рано беше обявено, че украинските дами, които са получили обучение в региона на химията, биологията, телекомуникациите и редица други области, според разпореждане на Министерството на защитата на Украйна, би трябвало да бъдат регистрирани във военните служби за регистрация и регистриране от 1 октомври.

Също по този начин президентът Володимир Зеленски сподели, че страната приготвя промяна в армията и може би Украйна ще построи наборна войска по образеца на Израел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР