Над 50 000 деца от уязвими групи са били върнати

...
Над 50 000 деца от уязвими групи са били върнати
Коментари Харесай

Над 50 000 деца са върнати в училище за 6 години

Над 50 000 деца от уязвими групи са били върнати в учебно заведение за последните 6 години . Това регистрира министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след срещата си с представителите на координационното звено, отговарящо за въпроса.

На срещата взеха присъединяване също по този начин и министърът на образованието Галин Цоков, представители на министерствата на труда и обществената политика, на вътрешните работи, на опазването на здравето, на районното развиване и благоустройство, на финансите, както и на Държавната организация за протекция на детето, на Агенцията за обществено подкрепяне, на Националното съдружие на общините в Република България, а също и регионални шефове.

" От няколко години използваме така наречен механизъм за обсег, който цели да върне отпаднали деца от учебната система и да ги задържи там . За последните 6 години над 50 000 деца са върнати и арестувани в просветителната система, тъй че да могат да продължат образованието си. (...) Задачата е много сложна, нужна е съгласуваност сред редица институции ", сподели Денков.

На собствен ред министърът на образованието Галин Цоков е показал проектът за деяние преди началото на новата образователна година.

" За тези 6 години с близо 40% е намалял делът на отпадналите възпитаници и към 9000 деца годишно остават трайно в просветителната система. Това е едно бъдеще за тях ", продължи със статистиката Цоков.

1223 така наречен " екипа за обсег " и общо 18 600 индивида, включващи представители на редица институции, се грижат с приобщаването на децата към просветителната система.

Работата на въпросните звена ще се усъвършенства още преди началото на, като към този момент има увещание от Министерство на вътрешните работи и ГРАО, че ще дават месец по-рано настоящи данни за децата, които би трябвало да се включат в учебното и предучилищното обучение.
 За 4 години над 83 хиляди деца в градините са били приобщени към просветителната система
За 4 години над 83 хиляди деца в градините са били приобщени към просветителната система

Допълнителното образование по български език са минали 47 463 деца от уязвими групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР