Над 5 милиона избиратели са призовани да изберат 136 депутати

...
Над 5 милиона избиратели са призовани да изберат 136 депутати
Коментари Харесай

Над 5 млн. души гласуват за депутати в местния парламент на Мадрид

Над 5 милиона гласоподаватели са призовани да изберат 136 депутати в локалния парламент на самостоятелната испанска област Мадрид, съобщи Франс прес.

Това са първите избори в Испания от началото на пандемията предходната година. Те ще покажат изборните настройки в страната, в която 3,5 милиона души се заразиха с коронавируа, а 78 000 души починаха от затруднения. 

Област Мадрид с 15 000 умряли и близо 700 000 инфектирани, пострада най-тежко от 17-те области на Испания. Досегашната ръководителка на самостоятелната област Исабел Диас Аюсо, която е от Народната партия и която се обрисува като любимка за лидерския пост, възприе тактиката, при която строги рестрикции не бяха налагани след първата коронавирусна вълна, с цел да бъдат предпазени фирмите. Така заведенията за хранене и театрите останаха отворени. Това завоюва похвали на Диас Аюсо, само че също и рецензии. 

Избирателните секции отвориха порти в 9 ч. локално време (7 ч. по Гринуич, 10 ч. българско време) и затварят порти в 20 ч. локално време (18 ч. по Гринуич, 21 ч. българско време). Вотът протича при строги санитарни ограничения. 

Очаква се социалистите, които преди две години получиха 27% и излязоха преди всичко, само че по този начин и не откриха съдружни сътрудници, с цел да ръководят, в този момент да получат 22%. Народната партия се чака да получи към 40% против едвам 22% преди две години и по този начин да удвои местата си в Народното събрание. Това обаче няма да й стигне да ръководи сама и тя може да се обърне за поддръжка към крайнодясната партия Вокс, което тормози левицата, предава Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР