Над 5 милиона души в Бангладеш са блокирани, след като

...
Над 5 милиона души в Бангладеш са блокирани, след като
Коментари Харесай

Наводнения в Бангладеш взеха живота на 82 души, 5 милиона са блокирани

Над 5 милиона души в Бангладеш са блокирани, откакто наводнения, провокирани от мусонни дъждове, потопиха над една трета от южноазиатската страна и лишиха живота на минимум 82 индивида, оповестиха нощес управляващите, представени от ДПА.
 наводнения Бангладеш БГНЕС
Кои са най-големите международни закани?

Много от жертвите са се удавили, а други са били ухапани от змии или ударени от ток, посочи представител на службата за ръководство при бедствия. Общо 27 от 64 административни региона, което е над 35 % от сушата в страната, са наводнени от предходната седмица. Редица ферми и обработваеми земи на север и североизток са отмити от реки, придошли от прилежаща Индия. Броят на засегнатите хора е 5,14 милиона. Над 650 000 хектара аграрни земи са под вода.
 наводнения Бангладеш БГНЕС
ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Министърът на ръководството при рецесии и помощта при бедствията Мофазал Хосейн Чаудхури заяви, че държавното управление е раздало задоволително количество суха храна, ориз и пари в брой в поддръжка на потърпевшите.

През юни над 130 души починаха при свлачища, провокирани от проливни дъждове в хълмистата югоизточна част на Бангладеш, напомня ДПА.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР