Над 5 милиона българи се канят да прекарат лятната си

...
Над 5 милиона българи се канят да прекарат лятната си
Коментари Харесай

Ето с колко струва морското летуване на 4-членно семейство

Над 5 милиона българи се канят да прекарат лятната си отмора на родното Черноморие. Близо милион и половина избират чужбина. Освен планувания бюджет за резервация на почивката, значителен разход е и предварителният пазар, предава бТВ.

7-дневна отмора за едно тричленно семейство в България излиза приблизително 1800 лева, по-скъпо излиза в чужбина. Не това е повода обаче семейство Попови да провежда своята отмора на българското Черноморие.

" Предпочитаме в България, въпреки че цените не са наложително по-евтини по отношение на Гърция, само че си спестяваме прекосяването на границата, което в летните месеци е огромно предизвикателство, а когато има малко бебе в колата, това може да е много трудно ", съобщи Темида Попова.

Избират курортът Лозенец за своя дестинация.

" Харесали сме къща, в която да останем. Като една едноседмична отмора на морето, ще ни излезе към 700-800 лева единствено за спането, за двама индивида с дете ", изясни дамата.

Тази сума покрива единствено нощувките.

" По наши калкулации към 150 лева биха били задоволителни, с цел да покрием храната си денем и да остане малко за някое развлечение ", сподели още Темида.

Разходите на фамилията стартират още преди да са стигнали до плажа.

Освен сумата, която сте подготвили за вашата отмора, бъдете подготвени и за пазара преди морето.

" Първото, което ни би трябвало е пояс, тъй като синът ни е още напълно мъничък и му би трябвало нещо, в което да се усеща постоянен. Това е първата му среща с морската вода и не знаем какъв брой ще се харесат, по тази причина един басейн също би било добра покупка, с цел да прекарва време на плажа. Нещо такова би трябвало да ни свърши работа ", счита още дамата.

" Целият пазар излиза 282 лв., почти сме в бюджета, само че не са малко пари на фона на цялата сума, която би трябвало да подготвим за нашата фамилна отмора тази година ", изясни Темида.

Така предварителният пазар на съществени артикули, дружно с резервацията и горивото, което е неизменима част от бюджета, ще излезе общо 2202 лева

С тази сума семейство Попови ще прекарат една седмица на морето в края на месец юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР