Над 5 часа са ораторствали Десислава Атанасова и Асен Василев

...
Над 5 часа са ораторствали Десислава Атанасова и Асен Василев
Коментари Харесай

Кои депутати говорят най-много от трибуната и колко си мълчат

Над 5 часа са ораторствали Десислава Атанасова и Асен Василев досега в 48-ото Народно събрание

Асен Василев и Десислава Атанасова са говорили най-вече от парламентарната естрада в актуалното Народно заседание досега. Това сподели информация на „ Флагман “, получена по Закона за достъп до социална информация. Статистиката е за времето от откриването на 48-ото Народно събрание на 19 октомври до 16 декември.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Асен Василев е рекордьор по брой излизания на трибуната – 177 пъти . Той е приказвал общо 5 часа и 19 минути. Другият водач на Политическа партия Кирил Петков се е изявявал към 4 пъти по-малко – 44 излизания за 1 час и 44 минути.

Десислава Атанасова , която е ръководител на най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС, е говорила 140 пъти. Тя обаче е рекордьор по дълготрайност – общо 5 часа и 49 минути.

Друг политически лидер – Мустафа Карадайъ , ръководител на Движение за права и свободи, също впечатлява по тези индикатори. Той е излизал да ораторства 111 пъти за 4 ч. и 22 мин.

Отличава се и Петър Петров от „ Възраждане “. Адвокатът е бил на трибуната 99 пъти за 4 ч. и 2 мин.

Настимир Ананиев от Политическа партия е имал 105 изявления за 3 ч. и 33 мин.

А Петър Чобанов от Движение за права и свободи е приказвал 3 ч. и 53 мин. Той обаче е ръководител на бюджетната комисия и му се постанова да чете дълги закони на второ четене, което също влиза в статистиката.

С близки индикатори са ръководителите на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Двамата са били на трибуната близо 50 пъти за общо към 3 часа и половина.

На противоположния полюс са двайсетина депутати, които не са излизали нито един път на трибуната. Сред тях, несъмнено, е най-могъщият представител на Движение за права и свободи Делян Пеевски , който е нормалният рекордьор по отсъствия от пленарни съвещания. В този парламент обаче не е приказвал и рапърът Ицо Хазарта, т.е. Христо Петров от Политическа партия.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов също публично не е взимал думата . Това обаче е обяснимо. Той приказва от президиума, до момента в който води съвещанията, което не се брои в статистиката.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР