Над 5 часа журналистът и председател на сдружение Глас -

...
Над 5 часа журналистът и председател на сдружение Глас -
Коментари Харесай

Сръбски митничари спряха българин заради книги

Над 5 часа журналистът и ръководител на съдружие " Глас " - Александър Димитров от Босилеград, не е бил позволен назад в Сърбия на граничния пункт " Рибарци " поради преместването на български книги. Той разказапред Дарик, че в колата си е носил 3 броя от книгата на бившиябългарски консул в Ниш - Едвин Сугарев, " Елегия за краището ", отдадена на проблемите, които имат българите от Западните околности. Димитров уточни, че сръбските управляващи изрично са нарушили неговите права.

Александър Димитров описа, че е бил арестуван на границата с часове, а като причина му са показали това, че носи български книги.

На граничния пункт му издали документ, който е трябвало да подпише. В него се казвало, че незабавно би трябвало да върне книгите в България и не може да влезе с тях в Сърбия, сподели още Димитров.

Според него той не е нарушил закона и управляващите нямат никакъв мотив да го тормозят. Александър Димитров се е опитал да беседва още веднъж с митничарите, само че несполучливо.

Така се наложило да остави книгите на граничния пункт. Той изясни, че незабавно се е свързал с консула ни в Ниш, който го е уверил, че ще предприеме дейности. Утре следва да подаде сигнал за нарушаването на правата му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР